Vertical Farming

Vertical Farming: een kleine hoeveelheid kwekers kweekt al op deze manier, maar het zou voor iedere kweker een oplossing kunnen zijn om op grote schaal te kweken. Een vertical farm is simpelweg een manier om gewassen in meerdere lagen boven elkaar te telen. Dit kan gedaan worden in bijvoorbeeld leegstaande kantoorpanden of in andere grote kassen. Vertical farming is een ideale oplossing voor iedere kweker die duurzaam en efficiënt wilt kweken.

Vraag een adviesgesprek aan 
Kweken met minder ruimte.
Jaarrond telen.
Lokale productie mogelijk. 
De voordelen
Door in verschillende lagen op elkaar te kweken, gebruikt een kweker veel minder ruimte. Gemiddeld is 80% van de beschikbare landbouwgrond al in gebruik, waardoor een vertical farm de ideale oplossing is om meer te kweken met minder ruimte. Een kweker heeft de volledige controle over een vertical farm alsmede over de teeltruimte en het teeltproces. Hierdoor kan een kweker sneller kweken wat inhoudt dat er sneller plaats gemaakt kan worden voor een nieuwe teelt. Een kweker heeft de mogelijkheid om jaarrond te kweken. De productiviteit per oppervlakte wordt met vertical farming ruim verdubbeld. In de gesloten omgeving van de vertical farm zijn invloeden van buitenaf nihil. De ruimte, energie en grondstoffen kunnen zo efficiënt mogelijk gebruikt worden. Dit zorgt ervoor dat de kans op het verspillen van water of andere nutriënten niet van toepassing is.

Een ander voordeel van een vertical farm is dat het dichtbij of in een stad gebouwd kan worden. Dit maakt lokale productie mogelijk in een stad. Uiteindelijk zorgt het voor minder transportkosten en kan de uitstoot worden beperkt. Vertical farming biedt hierdoor ook de oplossing voor het telen van vers voedsel in grote steden, zoals Amsterdam, Dubai, Las Vegas of New York.

Kort samengevat zijn de voordelen van vertical farming:
  • - Meer kweken met minder ruimte
  • - Jaarrond telen
  • - Geen verspilling van ruimte, energie en grondstoffen
  • - Lokale productie mogelijk
  • - Geen transportkosten
  • - Beperkte uitstoot
Over Vertical Farming
Voor de ene kweker is het een welbekend begrip, voor een andere kweker kan het nog geheel onbekend zijn: vertical farming. Bij vertical farming - ofwel verticale landbouw - worden planten of andere gewassen in een installatie in meerdere lagen op elkaar gekweekt. Zo kan er op een mindere oppervlakte veel meer planten en/of gewassen worden gekweekt in hetzelfde tijdsbestek. Doordat een vertical farm wordt opgebouwd met de juiste omstandigheden - waaronder verlichting, temperatuur en watertoevoer - kunnen de planten optimaal groeien. Vertical farming is geschikt voor kwekers op het land, maar ook in de stad als lokale productie.

Is Vertical Farming in een stad mogelijk?

Jaarlijks komen er steeds meer leegstaande kantoorpanden of winkels in de stad, waaronder in Amsterdam. De leegstand van deze vele vierkante meters is het gevolg van Het Nieuwe Werken en de vastgoedcrisis. Dankzij vertical farming is het mogelijk om deze panden om te zetten naar een grote agrarische kwekerij waar in de hoogte groente, fruit en andere planten geteeld kan worden. Een vertical farming in de stad is dus wel mogelijk en wordt al vaker gedaan, waaronder in Manhattan in New York.

Door vertical farming in een stad kun je de ruimte van een leegstaande kantoorpand of fabriek optimaal benutten. Daarnaast is het mogelijk om in iedere stad een vertical farm aan te leggen in een leegstaand pand, doordat je gebruik maakt van je eigen klimaat. Zo ben je niet afhankelijk van het klimaat van de stad en wordt de kans op een mislukte teelt verkleind.

Vertical Farming met KG Systems
Met meer dan 20 jaar ervaring in de branche is KG Systems de koploper op het gebied van kweektafels, kweektafelsystemen en transportsystemen, waaronder vertical farming. KG Systems kan de oplossing bieden voor elk project met een persoonlijke benadering en sterk advies. Bij ons wordt alles onder één dak ontworpen, geproduceerd en geïnstalleerd. Wij opereren wereldwijd. Bent u benieuwd wat KG Systems voor uw organisatie kan betekenen? Neem contact met ons op.
Projecten die Vertical Farming gebruiken
SV.CO De Lier, Nederland
32.200 m²
SV.CO De Lier, Nederland
32.200 m²
SV.CO De Lier, Nederland
32.200 m²
Vragen naar de mogelijkheden?
Neem contact met ons op.
Welkom, kies een taal
Een moment geduld aub..