Wat is Vertical Farming?

Vertical Farming heeft verschillende benamingen, zoals een vertical farm, verticaal kweken, verticale landbouw, city farming, stadslandbouw, container farming, urban agriculture en nog veel meer. Door de vele verschillende benamingen kan het onduidelijk zijn of wellicht verwarring opleveren. Wat is Vertical Farming eigenlijk? KG Systems geeft u antwoord!

Vertical Farming Over ons
wat is vertical farming

Wat is Vertical Farming precies?

Wij begrijpen als geen ander dat Vertical Farming enige vragen met zich meebrengt, want wat is Vertical Farming nou precies? Vertical Farming, ofwel een vertical farm, is een manier van het kweken van planten in een gestapelde teeltomgeving. Een fijne bijkomstigheid aan een Vertical Farm is dat u het op verschillende plekken kan opzetten, zoals in een stad of in een kantoorpand. Vertical Farming is eigenlijk heel simpel gezegd het kweken in een kas of gebouw in verschillende verticaal gestapelde lagen. Wikipedia definieert Vertical Farming ook wel als: "Vertical farming is the practice of growing crops in vertically stacked layers."


Een optimaal groeiproces in verticale teeltlagen

Vertical Farming is een relatief nieuw begrip en staat nog in de kinderschoenen, maar het principe is niet zo nieuw als dat sommige kwekers denken. Planten hebben licht nodig voor het ultieme groeiproces en dat kan op verschillende manieren, zoals in een kas of via lampen. Hierdoor is het mogelijk om te kweken in een Vertical Farming, want de lampen kunnen geplaatst worden in de verschillende teeltlagen. Zo krijgen alle gewassen en planten het juiste licht voor een optimaal groeiproces.

Op deze manier is Vertical Farming een ideale oplossing in leegstaande kantoorpanden in de grote steden, want zonlicht is niet perse nodig en kan op een andere manier opgelost worden. Met een Vertical Farming creëert u ook wel een nieuwe manier om vastgoed effectief in te zetten. Hierbij kunt u denken aan lokale voedselproductie in grote steden. Een voordeel hiervan is dat u geen transportkosten meer hoeft te betalen voor vers voedsel. Wilt u graag meer voordelen weten van Vertical Farming? Lees hier meer voordelen over Vertical Farming.

Wij hopen dat u op deze manier meer te weten komt over wat Vertical Farming inhoudt. Wilt u meer weten over Vertical Farming?

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact met ons op.
Een moment geduld aub..