De 7 voordelen van Vertical Farming

Vertical Farming maakt het mogelijk om verticaal te kweken. Het is simpelweg een manier om gewassen en planten in verschillende teeltlagen boven elkaar te kweken. Dit maakt stadslandbouw mogelijk in bijvoorbeeld leegstaande kantoorpanden in grote steden, zoals Dubai, New York of Amsterdam. Tevens is Vertical Farming ook geschikt in grote kassen. Het is een duurzame en efficiënte manier van kweken. Waarom? KG Systems deelt de 7 voordelen van een Vertical Farming.

Vertical Farming
voordelen vertical farming

Wat zijn de voordelen van Vertical Farming?

Zoals eerder beschreven, is Vertical Farming het kweken van voedsel, gewassen en planten in gestapelde kweeklagen in een goed geconditioneerde omgeving. Vertical Farming brengt verschillende voordelen met zich mee en wij hebben de belangrijkste in een top 7 gezet:

Voordeel 1: Een grote productiviteit per oppervlakte

In een Vertical Farm kunt u profiteren van een hoge productiviteit per oppervlakte door te telen in verschillende teeltlagen. Hierdoor kunt u meerdere lagen op elkaar kweken, waardoor u minder ruimte nodig heeft voor hetzelfde aantal planten en gewassen.

Voordeel 2: Efficiënter gebruik van grondstoffen

Doordat de teelt in verschillende teeltlagen wordt gekweekt, kan er efficiënter worden omgegaan met grondstoffen. Bestrijdingsmiddelen en water kunnen eenvoudiger worden opgevangen en verspreid worden over de verschillende teeltlagen.

Voordeel 3: Jaarrond kweken

Met een Vertical Farm is het mogelijk om jaarrond te kweken. Dit komt alsmede door het juiste klimaat in een Vertical Farming, waardoor productie jaarrond gedaan kan worden.

Voordeel 4: Lokale productie

Doordat Vertical Farming op verschillende plekken mogelijk is, waaronder in een leegstaande fabriekshal in een stad, kan stadslandbouw worden bevorderd. Dit maakt lokale productie in onder andere voedsel beter, waardoor inwoners sneller voorzien zijn van vers voedsel.

Voordeel 5: Minder impact op het milieu

Doordat grondstoffen vaker hergebruikt kunnen worden in een Vertical Farming is de uitstoot van stikstof en andere chemicaliën minder. Dit veroorzaakt minder vervuiling in het water, grond en lucht.

Voordeel 6: Lagere voedseldruk door snellere productie in een stad

Door een Vertical Farming in een stad is een stad voorbereid op de lange termijn ontwikkelingen in het klimaat. De lokale inwoners zijn sneller voorzien van vers voedsel. Tevens kan een Vertical Farming de druk op de bevolkingsgroei verminderen, omdat de steden sneller voorzien zijn van voedsel in de toekomst.

Voordeel 7: Overal mogelijk

Doordat een Vertical Farming wordt opgezet in een hal, kantoorpand of een kas en alle klimaatzones zelf worden geïnstalleerd, is een Vertical Farming overal mogelijk: van het warme Dubai tot aan de koude wintermaanden in New York.


Uiteraard zijn er nog veel meer voordelen van een Vertical Farming die wij graag met u delen. Wilt u meer weten wat de mogelijkheden zijn in Vertical Farming? Neem contact op met KG Systems. Wij zijn gespecialiseerd in interne transport systemen, waaronder Vertical Farming systemen voor vrijwel iedere kweker in elke omgeving, land en plaats.
Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact met ons op.
Een moment geduld aub..