Vertical Farming Nederland

Vertical Farming Nederland: Vertical Farming wordt steeds populairder in Nederland. Dat is niet zo vreemd, want een kweker kan op dezelfde oppervlakte veel meer planten en gewassen kweken in hetzelfde tijdsbestek.

Vertical Farming Over ons
vertical farming nederland

Wat is Vertical Farming Nederland?

Een Vertical Farming is ook wel het kweken van planten in een gestapelde omgeving. Hierdoor is het mogelijk om een Vertical Farming door heel Nederland mogelijk te maken: in gebieden met minder grond, zoals in steden. Denk hierbij aan Amsterdam of Rotterdam. Daarnaast is het ook mogelijk  in een gebied met veel platteland.

Vertical Farming Nederland is nog klein in ons kikkerlandje, maar het kan voor iedereen wel degelijk een fijne verbetering zijn om het toe passen in de bedrijfsvoering. Een kweker kan de ruimte optimaal benutten door gewassen en planten in meerdere etages boven elkaar te kweken. Hierdoor kan een Vertical Farming Nederland het mogelijk maken om drie keer zoveel gewassen en/of planten te kweken in hetzelfde tijdsbestek of ruimte. Daarnaast wordt er in een Vertical Farm speciaal kunstlicht gebruikt, waardoor het klimaat voor de gewassen en planten altijd optimaal blijft.

Wat zijn de voordelen van Vertical Farming Nederland?

Zoals eerder beschreven, kan een kweker in Nederland met een Vertical Farming verschillende lagen boven elkaar telen. Daarnaast heeft een kweker de  volledige controle over de Vertical Farm, waardoor een kweker sneller kan kweken. Jaarrond. Een belangrijk voordeel voor een kweker is dat de productiviteit per oppervlakte ruim wordt verdubbeld. Hierdoor is Vertical Farming ook onwijs interessant voor een kweker in de stad.

Doordat de teelt in verschillende lagen wordt gekweekt, wordt er ook efficiënter omgegaan met grondstoffen. Een kweker kan eenvoudig de grondstoffen opvangen en verspreiden over de verschillende teeltlagen. Daarnaast heeft een Vertical Farm in Nederland minder impact op het milieu, waaronder een verminderde uitstoot van stikstof. Dat is wel zo prettig met het stikstofbeleid waar Nederland zich in bevindt. Daarnaast zijn er nog veel meer voordelen van een Vertical Farming die hier te lezen zijn.

Hoe kan KG Systems uw organisatie verder helpen met een Vertical Farm?

KG Systems is al ruim 20 jaar actief op het gebied van kweektafels, kweektafelsystemen en interne transportsystemen, waaronder Vertical Farming. Wij bieden de oplossing voor een Vertical Farming systeem in Nederland. Onze adviseurs geven graag een passend advies voor uw organisatie, zodat u snel weet of een Vertical Farming ook voor uw organisatie interessant is. Daarnaast ontwerpen, produceren en installeren wij alles zelf. Hierdoor kunt u altijd rekenen op een persoonlijke benadering, de beste service en een uitstekende kwaliteit in onze systemen.

Wilt u graag weten of Vertical Farming ook interessant is voor uw organisatie en wilt u graag een afspraak inplannen met onze specialisten? Neem contact met ons op via onderstaande contactformulier of bel direct naar 010 52 12 644.

Wij hopen dat u op deze manier meer te weten komt over wat Vertical Farming inhoudt. Wilt u meer weten over Vertical Farming?

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact met ons op.
Een moment geduld aub..