Kweektafel eb en vloed

Een kweektafel eb en vloed is een systeem waarbij water van onderaf of bovenaf gegeven kan worden. De plant kan de juiste hoeveelheid water krijgen op de juiste momenten, waarbij het blad of de bloem droog blijven. Het water komt meteen bij het juiste gedeelte van de teelt. Dit systeem zit verwerkt in een kweektafel. De planten worden in potten op de kweektafel geplaatst, waardoor de ruimte optimaal benut kan worden. De kweektafels die wij kunnen leveren zijn roltafels en vaste tafels.

Over ons Contact
Kweektafel eb en vloed

Hoe werkt een kweektafel eb en vloed?

Eigenlijk werkt een kweektafel eb en vloed erg eenvoudig. De kweker bepaalt de tijd wanneer de bodem van het systeem gevuld mag worden met water. Tevens bepaalt de kweker ook zelf wanneer de kweektafel weer leeg mag lopen, zodat u de bewatering van uw teelt in eigen hand kunt houden. Enige wat u moet doen, is het verversen van het water. Verder doet het bewateringssysteem de rest. Een fijn voordeel aan een kweektafel eb en vloed is de bodem. Het water stroomt namelijk via de bodem goed rond, zodat elk potje de juiste hoeveelheid water krijgt.

De voordelen van een kweektafel eb en vloed

Een kweektafel eb en vloed is erg handig in gebruik. Het zorgt ervoor dat u binnen no time uw teelt de juiste hoeveelheid water kunt geven voor een ideale teeltproces. Daarnaast verbruikt een kweektafel eb en vloed weinig stroom, aangezien de hoofdpomp niet de hele dag aan hoeft te staan. Tevens is dit systeem zeer eenvoudig te installeren in uw kas door KG Systems. Met onze jarenlange ervaring in deze systemen kunnen wij ervoor zorgen dat u ook de voordelen van een kweektafel eb en vloed kunt ervaren.

MGS systemen van KG Systems

Naast kweektafel eb en vloed kunt u ook bij KG Systems terecht voor MGS systemen. MGS staat ook wel voor een Mobiele Goten Systeem. Dit is een veld van plantengolven, waarin uw teelt bewaterd kan worden. Een MGS systeem zorgt voor de juiste bewatering, waterbesparing en een optimale teelt. Dit systeem is een duurzame oplossing voor tuinbouwbedrijven en leverbaar in twee verschillende mogelijkheden: een container variant of een losse variant.

Samenwerken met KG Systems

KG Systems is al ruim 20 jaar actief in het ontwikkelen en leveren van kweektafels, kweektafelsystemen en interne transportsystemen. Tel hierbij nog 50 jaar ervaring bij op en u heeft uw partner gevonden. Met deze kennis en wereldwijde ervaring werken wij geheel zelfstandig aan onze interne transportoplossingen voor tuinbouwbedrijven.

Om onze afnemers goed van dienst te kunnen zijn en een langdurige relatie aan te kunnen gaan, luisteren wij zorgvuldig naar uw wensen. Hierin adviseren wij u graag over een innovatieve transport systeem die bij uw organisatie past. Dit doen wij voor zowel grote als kleine tuinbouwbedrijven in Nederland en daarbuiten.

Indien u meer wil weten over de mogelijkheden vragen wij u vriendelijk om het contactformulier in te vullen en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. Of bel direct naar 010 52 12 644, zodat wij u direct van dienst kunnen zijn.
Benieuwd naar de mogelijkheden?
Neem contact met ons op.
Een moment geduld aub..